Forum graficzne z piekła rodem zaprasza do zabawy w świecie grafiki komputerowej i nie tylko. Zaprezentuj swoje prace a my ci je ocenimy. Organizujemy wiele ciekawych konkursów. Wbijaj do nas.
| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
Galeria - Zipek
Autor Wiadomość
Zipek 

Wysłany: 2008-03-06, 20:20   Galeria - Zipek

06.03.2008
1.

2.

3.

4.

5.

07.03.2008
6.
Ostatnio zmieniony przez Zipek 2008-03-10, 20:08, w całości zmieniany 2 razy  

wrona777 
Moderator
onLy Juventus

Kraj:
Poland

Wygrane: 11
Remis: 1
Przegrane: 3

Wysłany: 2008-03-06, 21:15   

1 - (-)mały napis, słabo czytelny, za duże opacity na spatterze. (+) fajna ramka [6/10]
2 - (-)mały napis, słabo czytelny, to niebieskie na głowie tej laski out, bardzo słabe kolory. (+) ramka fajna ale gorsza niż w 1 [3/10]
3 - (-)napis słabo czytelny, pusto po lewej, słabe kolory. (+) pomimo tego co napisałem wcześniej nawet fajnie wygląda [6/10]
4 - (-)za bardzo się świeci (blur na lighteen), za duży motion blur (chyba ten) (+) dosyć dobry napis [5/10]
5 - (-)mały napis, słabo czytelny, (+) ładne kolory, chyba najlepsza ze wszystkich [7/10]

Ogólnie nie jest źle, tylko popraw napisy.
Zapraszam do siebie

Zipek 

Wysłany: 2008-03-07, 08:58   

Lubie takie napisy ;p uważam ze lepiej wyglądają ;p nie żebym sie usprawiedliwiał ;p

[ Dodano: 2008-03-10, 20:07 ]
nowa pracka ;p

Bazan 
PS CS2 original

Kraj:
Poland

Wysłany: 2008-03-18, 19:26   

Ja nie wiem co on chce do wielkości napisów... Wg. mnie są dobre. Tzn. tylko jeśli chodzi o wielkość, w ostatniej zbyt duża czcionka.

1. Nie podoba mi się ramka, rozmazanie rendera i napis. Kolory nawet ujdą w tłumie. Napis umieszczaj bliżej rendera, i najlepiej gdy się składa z kilku wyrazów. Przydałby się sharpen.

2. Strasznie mi się nie podoba. Ramka, kolory i te brushe niebieskie. No po prostu niewypał. Napis nie pasującą czcionką oraz za mały i nie widoczny. Render ten z tyłu (po lewej) jest zbyt duży w porównaniu do rendera tej panny.

3. Imo twoja najlepsza praca. Podoba mi się estetyka pracy. Napis jest totalnym kiczem ;/ Gorzej tej cm nie mogłeś chyba umieścić. Ramka do wymiany ;p Przydałoby się jakieś zasłonięcie/wtopienie lewej strony rendera.

4. Słabo. Render i tło zrobione z poklejonego rendera z filtrem to za mało. Brakuje czegoś przy renderze. Przydałoby się coś do skontrastowania pracy.

5. Najgorsza praca. Nie będę się rozpisywał.

6. Ta też fajna. Podoba mi się wtopienie postaci, i ten blask z smudga. Jedynie napis do wymiany, czcionka. Cm nawet fajnie umieszczony na tym napisie.

7. Nie podoba mi się. Źle zrobiony filtr, niewygumkowany w potrzebnych miejscach. Napis do wymiany :P

Rady:
Nie podpisuj się pod pracami bo po co... Przecież i tak ci nikt nie ukradnie tej pracy, a jeżeli już popełni plagiat to powinieneś się cieszyć że jednak komuś się spodobała na tyle aby dopuścić się takiego czynu... Ja zaprzestałem podpisywania się od dawna.

Używaj clipping mask, c4d oraz brushy typu splatter i vector. Kombinuj z gradient mapami, photo filtry, krzywe, jasność/contrast (brisgest/contrast), krzywe (curves) itp. Staraj się bardziej różnicować kolory żeby zaznaczać kontrast - praca będzie żywsza. ALe nie przesadzaj z tym.

W wielu pracach nie widzę światła. Rób światło takim sposobem:
1. Nowa warsta
2. Wypełniasz warstwę czarnym kolorem.
3. Robisz białą kropkę u góry bądź u dołu pracy. Blisko rendera (np. przy głowie). Zwykły soft round brush wielkość 100-250px
4. Warstwa na screen/lighten/color dodge/linear dodge.

Dzięki temu praca dostanie głębi i ogólnie polepszy efekt. O ile dobrze umieścisz światło :P

Pozdro

Zipek 

Wysłany: 2008-03-26, 15:44   

Nowa

Oceny plz ;p

Disaster 

Kraj:
Poland

Wysłany: 2008-03-26, 15:52   

mistrzem nie jestem ale trudno(na pierwszy rzut oka) się dopatrzeć co na niej jest

ale jak już się przypatrzyłem to wydaje mi się ładna :) ramka pasuje, napis może troszkę źle umiejscowiony

wrona777 
Moderator
onLy Juventus

Kraj:
Poland

Wygrane: 11
Remis: 1
Przegrane: 3

Wysłany: 2008-03-26, 16:23   

Zipek, zamiast się podpisywać to rób inne napisy. Ja w większości sygn nie mam podpisu. A co do sygny to tak: render sie zlał bardzo z tłem i bardzo trudno coś wypatrzeć. ramka taka sobie. 6/10 może 7

Odpowiedz do tematu