Forum graficzne z piekła rodem zaprasza do zabawy w świecie grafiki komputerowej i nie tylko. Zaprezentuj swoje prace a my ci je ocenimy. Organizujemy wiele ciekawych konkursów. Wbijaj do nas.
Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 01 Paź 2006 Posty: 118 Skąd: się wziąłem.. !?
Wysłany: 2006-12-27, 14:23
Dobra, przeczytałem, apropo twojego zapytania, jakby tu "ulepszyć ten rubin", trochę może niezbyt aktualna odpowiedź, bo trochę model pozmieniałeś, ale rada raczej będzie i tak przydatna.
Jeżeli zastosowałeś ten Mental Rayowy materiał do szkła, to podstawą jest, aby ten Rubin nie był wklejony w bok korony, ale w Koronie mam być otwór w który wstawiony jest klejnot. W tedy możesz uzyskać lepszy efekt przezroczystości i odbić. Jeżeli klejnot nie będzie miał ze sobą ścianki ze złota.
Jeżeli chodzi o złoto, to sam materiał jak go zrobić, (złoto srebro, miedź) można znaleźć a googlach, nie będę podawał linka bo nie wolno ^^. To 3 sekundy szukania Max Gold Material tutorial.
Jak znajdę trochę czasu to zrobię obiecane tutki, razem z tłumaczeniem tego do złota.
Druga sprawa, materiał materiałem, ale w przypadku złota, aby Uwydtnić jego walory, jego własności, pokazać piękno złota, to trzeba odpowiednio doświetlić scenę, najlepiej kilkoma żródłami światła, lub poprzez HDR map (ale trudno znaleść darmowe fajne mapy HDR). Moje szachy mam doświetlone przez HDR.
To chyba na tyle, jeżeli macie jakeś pytania to poślijcie mi swój gg na maila (bo od osób obcych, których nie mam na liście kontaktów nie dostaję wiadomości.'
Pozdro.
_________________ Kiedy następna praca ?? ta informacja jest ściśle tajna łamana przez nie wiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.